Uporabne informacije

V Štanjel le peš

V strnjeno naselje Štanjel ni dovoljeno vstopati s kolesi ter motornimi kolesi. Te lahko pustite na za to urejenem prostoru na avtobusni postaji in nadaljujete peš.

Pitna voda

Voda je pri nas pitna. Z njo se lahko odžejate iz pitnikov, ki se nahajata pred vstopom v Grajsko dvorišče in na Arheološkem parku Gledanica, na vrhu griča Turn nad Štanjelom.

Snemanje z droni

Na območju strnjenega naselja Štanjel in Ferrarijevega vrta je prepovedano fotografiranje/snemanje z brezpilotnimi letali oz. droni, razen če imate izdano dovoljenje Javne agencije za civilno letalstvo Republike Slovenije.

Spremembe urnikov

V času prireditev se lahko določeni objekti predčasno zaprejo, vsebine pa prej zaključijo. Vse ažurne informacije o spremembah objavljamo na spletni strani.

Električna polnilnica

Svoje električne avtomobile lahko napolnite in parkirate pred Kulturnim domom.

Bankomat

Bankomat za dvig gotovine se nahaja na avtobusni postaji, v spodnjem delu vasi. Na vidnem mestu je dostopen vsem obiskovalcem Štanjela, tudi gibalno oviranim osebam.  

Javne sanitarije

Javne sanitarije se nahajajo v starem delu Štanjela poleg Kobdiljskega stolpa, v smeri proti Ferrarijevemu vrtu, ter ob vznožju gradu ob parkirišču v Baru Zoro.

Štanjel skriva nešteto posebnih zgodb, ki obogatijo doživetje tega edinstvenega srednjeveškega naselja. Spoznaj, kdo je bil Maks Fabiani in kaj je ustvarjal, zakaj na vratih hiš visijo venčki in še marsikaj več.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje