Uporabne informacije

V Štanjel le peš

V strnjeno naselje Štanjel ni dovoljeno vstopati s kolesi ter motornimi kolesi. Te lahko pustite na za to urejenem prostoru na avtobusni postaji in nadaljujete peš.

Pitna voda

Voda je pri nas pitna. Z njo se lahko odžejate iz pitnika, ki se nahaja pred vstopom v Grajsko dvorišče.

Snemanje z droni

Na območju strnjenega naselja Štanjel in Ferrarijevega vrta je prepovedano fotografiranje/snemanje z brezpilotnimi letali oz. droni, razen če imate izdano dovoljenje Agencije za civilno letalstvo in soglasje Občine Komen.

Spremembe urnikov

V času prireditev se lahko določeni objekti predčasno zaprejo, vsebine pa prej zaključijo. Vse ažurne informacije o spremembah objavljamo na spletni strani.

Električna polnilnica

Svoje električne avtomobile lahko napolnite in parkirate pred vhodom v Štanjel ali pred Kulturnim domom. V kolikor ste v Štanjel prikolesarili z električnim kolesom, ga lahko napolnite na avtobusni postaji, kjer si je mogoče električno kolo tudi izposoditi.

Štanjel skriva nešteto posebnih zgodb, ki obogatijo doživetje tega edinstvenega srednjeveškega naselja. Spoznaj, kdo je bil Maks Fabiani in kaj je ustvarjal, zakaj na vratih hiš visijo venčki in še marsikaj več.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se