Varstvo osebnih podatkov

V Občini Komen (v nadaljevanju upravljavec) spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov, ki jih prejmemo od vas. Vaše osebne podatke bomo obdelovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1), načeli o varstvu osebnih podatkov in internimi akti Občine Komen. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta in za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo obdelovali za druge namene ter jih brez izrecnega soglasja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim osebam.

Katere osebne podatke obdelujemo in s kakšnim namenom obdelujemo vaše osebne podatke?

Občina Komen obdeluje osebne podatke uporabnikov spletnega mesta z namenom pošiljanja e-novic, oz. z namenom morebitnega sodelovanja na področju poslovnega in kongresnega turizma v Štanjelu ali kot sporočila za medije (javnost) ter vabila na predstavitve in dogodke, ki so namenjeni obveščanju javnosti o stanju in razvoju turizma v Štanjelu. Navedena sporočila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte na podlagi prijave ali soglasja uporabnika spletnega mesta.  

V ta namen Občina Komen obdeluje naslednje podatke: ime, priimek, elektronski naslov.  Za namene poslovne komunikacije pa Občina Komen zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, naziv podjetja, država. Zavezujemo se, da bomo zbrane osebne podatke obdelovali zgolj za namen, za katerega bodo zbrani. 

Občina Komen zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi zakonitega interesa v primeru izpolnitve obrazca Povpraševanje za naročilo programov doživetij, vodenih ogledov, nastanitev in kongresnih dvoran. Občina Komen bo podatke iz oddanega povpraševanja uporabila izključno za pripravo ponudbe, v primeru, da so ponudniki tretje osebe, pa bo Občina Komen podatke posredovala tem tretjim osebam. Uporabniki imajo pravico, da kadar koli ugovarjajo obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na zakonitem interesu upravljavca.

Kako varujemo vaše podatke?

Vaši osebni podatki, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se na strežniku upravljavca shranjujejo do prenehanja namena uporabe oz. do preklica privolitve uporabnika.

Osebni podatki, ki so pridobljeni na podlagi oddanega povpraševanja, se shranjujejo za obdobje treh let.

Upravljavec ne odgovarja za kršitve določil varovanja osebnih podatkov, do katerih je prišlo izključno zaradi malomarnosti oziroma druge odgovornosti uporabnika v zvezi z informacijsko varnostjo na uporabnikovih napravah, s katerimi je dostopal do spletnega mesta.

Komu posredujemo vaše osebne podatke?

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam, razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določene dejavnosti v zvezi z obdelavo podatkov, in ki so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t. i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

Izdelovalci in vzdrževalci računalniških aplikacij, spletnih mest in informacijskih storitev
Razvijalci in uvajalci programskih rešitev
Obdelovalci, ki jih Občina Komen angažira za zagotavljanje storitev
Trženjska, raziskovalna in analitična podjetja
Zunanje agencije za marketing ter organizatorji dogodkov

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in sklenjenih pogodb o pogodbeni obdelavi osebnih podatkov. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi in morebitnimi podpogodbenimi obdelovalci, k varovanju vaših osebnih podatkov v skladu z določili področne zakonodaje.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne prenašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Pravica dostopanja do informacij

Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke obdelujemo. Nadalje imate pravico zahtevati popravek, izbris, omejitev obdelave ali prepoved uporabe nepravilnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti vaša zahteva za izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej če so podatki namenjeni za potrebe arhiviranja v javnem interesu

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva:

  • Odjavo (preklic) od prejemanja e-novic s klikom na označeno povezavo oz. odjavo od prejemanja vseh e-sporočil.
  • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@visitstanjel.si
  • Trajen izbris osebnih podatkov v skladu z zakonodajo, ki jih upravljavec hrani o uporabniku, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@visitstanjel.si.
  • Informacijo o tem, katere osebne podatke o uporabniku upravljavec obdeluje, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@visitstanjel.si
  • Trajen izbris ali omejitev obdelave v skladu z zakonodajo s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@visitstanjel.si
  • Pravico do ugovora o obdelavi (s posredovanjem ugovora na info@visitstanjel.si) in pravico do pritožbe pri nadzornem organu (Informacijski pooblaščenec RS, Zaloška 59 1000 Ljubljana, e mail: gp.ip@ip-rs.si).

Uporaba piškotkov

Več o pravilniku o piškotkih si lahko preberete na našem spletnem mestu, na povezavi: www.visitstanjel.si./politika-piskotkov

Uporaba storitve Google Analytics

To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (Google). Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletnega mesta, za izdelavo poročil o aktivnostih spletnega mesta za upravljavce spletnega mesta in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletnega mesta in interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu oziroma če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spreminjanjem nastavitev uporabe piškotkov, vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

Naše spletno mesto uporablja funkcijo anonimizacije, ki jo zagotavlja storitev Google Analytics. V tem okviru se naslovi IP shranjujejo in obdelujejo samo v skrajšani obliki, tako da jih ni mogoče povezati z identiteto določene osebe.

Upravljavec

Občina Komen, Komen 86, 6223 Komen
T: +386 5 769 00 56
E: info@visitstanjel.si

Junij 2020

Štanjel skriva nešteto posebnih zgodb, ki obogatijo doživetje tega edinstvenega srednjeveškega naselja. Spoznaj, kdo je bil Maks Fabiani in kaj je ustvarjal, zakaj na vratih hiš visijo venčki in še marsikaj več.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se