Kje se lahko okrepčate

Med odkrivanjem Štanjela si vzemite čas za postanek in okrepčilo. Za kavo, rezino pršuta, kozarec vina, kosilo ali večerjo. Ujemite priložnost, spoznajte lokalne jedi in se prepustite najboljšim okusom Krasa.

Na znamenitem Grajskem dvorišču deluje bistro, ki nudi preproste a kakovostne jedi, pripravljene na osnovi bogate kulinarične tradicije Krasa.

QKomel – Bistro Grad Štanjel

 +386 41 447 854
info@q-komel.com

V jedru vasi, le korak stran od znamenite Kraške hiše ter Grajžarjeve galerije, vam bodo v Grajžarjevi marendi postregli s kraškim pršutom, rezanim na ročni salamoreznici Berkel. Ob tem se seveda prileže teran okoliških pridelovalcev. Lahko pa se tu ustavite le na dobri domači kavi ter klepetu.

Grajžarjeva marenda

+386 31 541 636
grajzarjevi@gmail.com

V Centru za promocijo lokalnih produktov z regionalno vinoteko lahko na enem mestu spoznate širok nabor gastronomske ponudbe Krasa. Lokalni pridelovalci s celotnega čezmejnega območja Krasa tu predstavljajo svoja vina, lokalne pridelke in izdelke.

QKomel – Bistro Grad Štanjel

 +386 41 447 854
info@q-komel.com

Korak stran od cerkve sv. Daniela, se nahaja razgledna terasa lokala Panorama. Nudi sprostitev v senci kraškega latnika ter enkraten razgled na Kras. Postregli vam bodo ekološko pridelane krškopoljske mesnine, brkinske sire ter druge lokalne dobrote. Ne manjka niti vino lokalnih pridelovalcev, kava ter druge osvežilne pijače.

Panorama Štanjel – Hiša z razgledom

+386 41 384 858
panorama@stanjel.si

V bližnji in širši okolici Štanjela lahko tudi druge kulinarične zgodbe in značilne okuse Krasa.

Štanjel skriva nešteto posebnih zgodb, ki obogatijo doživetje tega edinstvenega srednjeveškega naselja. Spoznaj, kdo je bil Maks Fabiani in kaj je ustvarjal, zakaj na vratih hiš visijo venčki in še marsikaj več.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se