Prireditve
29. okt - 5. nov 2023, 10.00 - 16.00

Jesenske počitnice v Štanjelu

Razstava
Za otroke
Vodeni ogledi
V Štanjelu se je prebudila jesen. Ta vas vabi na potep skozi srednjeveške ulice, ki so očarljive v vseh letnih časih. Doživetij v času jesenskih počitnic ne bo zmanjkalo.

Nedelja, 29. oktober 2023, ob 15. uri 


Lokalni vodnik vas bo popeljal po Muzeju Grad Štanjel in razstavi »Narava in človek na Krasu« ter Galeriji Lojzeta Spacala, kjer bo vodenje prilagojeno otrokom in družinam. Cena vodenega ogleda je 8,00 € za odraslo osebo in 5,00 € za otroke ter upokojence.

Obvezne predhodne najave sprejemamo na e-naslov: info@visitstanjel.si ali na telefon: +386 5 769 00 56.

Sobota, 4. november 2023, ob 11. uri

Tokrat vas po Škratjem Krasu popeljemo v času, ko je ta pražnje odet v pravljične barve ruja. RUJSKI POHOD PO ŠKRATJEM KRASU bo zgodbo treh škratov s Krasa pripovedoval z najbolj pisanimi in žarečimi barvami.

Nedelja, 5. november 2023, ob 15. uri 

V novem doživetju Arhitekturne lepote in kraške dobrote si boste ogledali Ferrarijev vrt, vaško cerkev sv. Danijela in se sprehodili po vasi. Voden ogled bomo zaključili pri Grajžarjevih, kjer si bomo ogledali še etnološko razstavo v Kraški hiši in si privoščili kraško marendo, kjer nam bosta gostoljubna lastnika, Vlasta in Vojko postregla z domačim pršutom in kozarcem terana ali groznega soka. Cena vodenega ogleda z vključeno degustacijo je 25,00 € na osebo. 

Vsak dan, med 10. in 16. uro

OGLED MUZEJA GRAD ŠTANJEL 

Interaktivna razstava v Muzeju Grad Štanjel se dotakne vseh čutov. Otipaj kraški kamen, občuti moč burje, ki piha s hitrostjo 120 km/h, odkrij edinstveni vodovodni sistem v Štanjelu in značilnosti naravnih bogastev Krasa.

OGLED GALERIJE LOJZETA SPACALA

Lojze Spacal (1907 – 2000) velja za enega najvidnejših likovnih ustvarjalcev v povojnem slovenskem in italijanskem prostoru ter za svetovno uveljavljenega umetnika, ki je svoj ustvarjalni vrh dosegel v grafičnih tehnikah, predvsem v linorezu in lesorezu. Njegova bogata zapuščina je na ogled v Gradu Štanjel.

VODEN OGLED SKOZI ŠTANJEL SKOZI ČAS

Sprehod skozi starodavni Štanjel z virtualnim dečkom Avikom. ta vas bo po točkah, ki so označene s posebno QR kodo, iz pradavnine popeljal, skozi Štanjel skozi čas. 

Vsak dan, po vnaprejšnji internetni rezervaciji 

LOV ZA ZAKLADOM ČRNA MAČKA V ŠTANJELU

Spoznajte Štanjel skozi nepozabno pustolovščino. Prepustite se »črni mački«, da vas do zaklada vodi z namigi, ki jih morate razvozlati.

Ne spreglejte tudi ostalih doživetij, vodenih ogledov in razstav, katere lahko obiščete tudi v času zimskih počitnic.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje