Družinska dogodivščina na Krasu-Škratji Kras

Družinska dogodivščina, ki vas popelje v svet Krasa.

Pravljično-doživljajska pot Škratji Kras je nova družinska dogodivščina v Štanjelu, ki otroke in odrasle popelje v čudoviti svet Krasa.

Doživetje obiskovalcem razkrije marsikatero kraško skrivnost ter skrite kotičke prelepega starodavnega Štanjela. Na poti so otroci na pomembni misiji: poiskati morajo skrivne pečate, ki predstavljajo tako temeljne značilnosti Krasa kot vrline, zlasti vztrajnost in ustvarjalnost kraškega človeka, ter rešiti škratji urok, da bo na Krasu spet vse v redu!

Ob doživetju se otroci kar mimogrede naučijo marsikaj zanimivega, pravljične podobe jim vzdramijo domišljijo, ob tem pa za šalo prehodijo čisto pravo pohodniško pot.

Pot je krožna in se začne v Štanjelu, na parkirišču ob pošti ter konča v Centru za obiskovalce Grad Štanjel. V Baru Zoro obiskovalci kupite Krasno beležko, ki omogoča celovito doživetje , poleg nje prejmete še barvice. Zbrani pečati in rešen čarobni izrek pa otrokom po prehojeni poti prinese krasno nagrado, ki jo dobite v Centru za obiskovalce Grad Štanjel.

Urnik Vse dni v letu
Trajanje Približno 2 uri in pol do 3 ure
Izhodišče Parkirišče pri Baru Zoro
Jezik Slovenščina
Število oseb Poljubno
Cenik
  • 5 € beležka,
  • 15,00 € slikanica Škratji Kras.

Kaj vključuje?

  • sprehod po Škratji poti in izpolnjevanje nalog zapisanih v beležki (beležka je na voljo v Baru Zoro ali v Centru za obiskovalce Grad Štanjel),
  • nagrado za opravljene naloge, ki jo otroci prejmejo v Centru za obiskovalce Grad Štanjel.

Načrtuj svoj dan v Štanjelu

Za informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

Center za obiskovalce Grad Štanjel
Štanjel 1a, 6222 Štanjel (Prikaži na zemljevidu)
Nazaj
Ostala ponudba, ki bi vas mogoče zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje