Prireditve
Štanjel, 
14. avg 2023, 10.00 - 21.30

Obeležitev 20-letnice TIC-a Štanjel

Razstava
Gledališče
Drugo
Vodeni ogledi

Že 20 let vam v TIC-u Štanjel z veseljem ponujamo informacije, vodene oglede in vstop v idilično okolje srednjeveškega mesteca. Prav je, da ta okrogli jubilej obeležimo, kot se spodobi.

Od 10:00 do 18:00

Brezplačen vstop v galerijo Lojzeta Spacala, ki velja za enega najvidnejših likovnih ustvarjalcev v povojnem slovenskem in italijanskem prostoru ter za svetovno uveljavljenega umetnika, ki je svoj ustvarjalni vrh dosegel v grafičnih tehnikah, predvsem v linorezu in lesorezu. 

Od 10:00 do 18:00

Brezplačen vstop v Muzej Grad Štanjel z razstavo Narava in človek na Krasu, ki se dotakne vseh čutov. Otipaj kraški kamen, občuti moč burje, ki piha s hitrostjo 120 km/h, odkrij edinstveni vodovodni sistem v Štanjelu in značilnosti naravnih bogastev Krasa.

Ob 17:00

Brezplačen voden ogled ''Sprehod skozi spomine'', kjer se bomo skupaj z Vami sprehodili skozi 20 let razvoja in delovanja turistično informacijskega centra. Zaključek in presenečenje v Bistroju Grad Štanjel

Ob 20:00

Gledališka komedija KRD Brce z naslovom ''Norčije v spalnicah''. Komedija je moderna klasika angleške komediografije s sredine 70.let prejšnjega stoletja in domala stalnica zahodnih gledaliskih odrov. Norčije v spalnicah v postavitvih KRD Brce v ospredje postavlja pojem zabave. To je prostor, kjer ob glasbi in plesu hkrati živimo in pozabljamo na srčne bolečine in zivljenjske težave.

ter 15 % popust na VSE izdelke v trgovinici Centra za obiskovalce Grad Štanjel.

Na dan dogodka bomo zbirali finančna sredstva za prizadete v poplavah. Odločili smo se, da bo pomoč šla v Zgornjo Savinjsko dolino v znak solidarnosti za vso preostalo opustošeno Slovenijo in kot potrditev, da v tragediji nihče ni sam.

Obvezne predhodne najave za voden ogled sprejemamo na e-naslov: info@visitstanjel.si ali na telefon: +386 5 769 00 56.


Prijazno vabljeni v našo družbo!

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje