Prireditve
Grajsko dvorišče, 
14. avg 2023, 20.00

Gledališka komedija Norčije v spalnicah

Gledališče

Norčije v spalnicah je moderna klasika angleške komediografije s sredine 70.let prejšnjega stoletja in domala stalnica zahodnih gledaliskih odrov. 

Komedijo je britanski komediograf Alan Ayckbourn napisal kot odgovor na plehke farse, v katerih je pomembno le to, kdo komu greje posteljo. Dogajanje je umestil v tri zakonske spalnice, v katerih izmenjaje ali hkrati srečujemo štiri (zakonske) pare na različnih stopnjah skupnega življenja. Čeprav se zdi, da je najstarejši par po številnih letih zakona uigran, se izkaže, da je prav tako disfunkcionalen kot ostali. Komedija sicer odpira globlja vprašanja o partnerskih odnosih.

Norčije v spalnicah v postavitvih KRD Brce v ospredje postavlja pojem zabave. Zabava kot žur, disco, party, hišna zabava... skratka zabava kot prostor rojevanja konfliktov, prostor ljubezni in ljubljenja, ljubosumja in varanja. Prostor, kjer se tkejo in razpadajo prijateljstva, partnerski odnosi. Prostor, kjer ob glasbi in plesu hkrati živimo in pozabljamo na srčne bolečine in zivljenjske težave.

Režija: Andrej Zalesjak

Vabljeni na grajsko dvorišče v ponedeljek, 14. avgusta 2023, ob 20. uri, ko bomo obeležili 20. obletnico delovanja TIC-a Štanjel!

Na dan dogodka bomo zbirali finančna sredstva za prizadete v poplavah. Odločili smo se, da bo pomoč šla v Zgornjo Savinjsko dolino v znak solidarnosti za vso preostalo opustošeno Slovenijo in kot potrditev, da v tragediji nihče ni sam.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje