Novice
1. jun 2020

Na Krasu celo poletje KrasPass degustacije in doživetja

Več kot 40 vinarjev, gostincev in kmetij se povezuje v gastronomsko družino in vabi k okušanju vsak dan v tednu

V veliko gastronomsko družino KrasPass gourmet se je povezalo več kot 40 priznanih ponudnikov kraških vin, na burji sušenih mesnin, tipičnih kraških jedi in izdelkov. Celo poletje bo v znamenju gurmanskega uživanja za mizami in v vinskih hramih, vsak dan ob 11h, 16h in 18h, ko bo mogoče rezervirati krajšo degustacijo kraških vin s prigrizki, okušanje sušenih mesnin ali enourno gourmet doživetje po enotnih cenah od 12 do 24 evrov. Urnik je idealen in obiskovalcem Krasa omogoča, da si sestavijo popoln dan degustacij in aktivnih doživetij, zvečer pa se ustavijo še v eni najboljših kraških restavracij ali tradicionalnih gostiln in tam prespijo. Tako boste celo poletje, vse do 31. avgusta obiskovali priznane in nagrajene vinarje, vrhunske kraške chefe, gostince s tradicijo, gostoljubne turistične kmetije in ekološke kmetovalce, del te pisane družine pa so tudi sadjarji, zeliščarji, sirarji in kamnoseki.

Prvo veliko regijsko gastronomsko družino v Sloveniji je povezalo pet kraško-brkinskih občin – Sežana, Komen, Divača, Hrpelje Kozina, Miren Kostanjevica – in njihovih lokalnih turističnih organizacij (Zavod ŠTIP-TIC Sežana, javni zavod Komenski Kras-v likvidaciji, Zavod za turizem Miren Kras, Razvojni center Divača) v sodelovanju z Agencijo za razvoj in marketing v turizmu Nea Culpa. Degustacije kraških vin, sušenih mesnin in drugih kraških dobrot ter spoznavanje tipičnih kraških tradicij, pridelkov in izdelkov združujejo 4 vrste ponudbe v treh terminih dnevno in po treh enotnih cenah (www.visitkras.info/kraspass). S predhodno najavo lahko člane gastronomske družine KRASPASS GOURMET obiščete vsak dan od 10. junija do 31. avgusta. Izberete lahko krajšo polurno degustacijo, 45-minutno degustacijo z vodenim ogledom ali kamnoseško doživetje, in enourno gourmet degustacijo.

Besedilo: neformalna koordinacija za turizem Kras in Brkini

Fotografija: Jošt gantar, projekt VisitKras

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se