Prireditve
21. okt - 5. nov 2023, 15.00

Jesenska doživetja v Štanjelu

Razstava
Vodeni ogledi
V Štanjelu lahko sami odkrivate njegove lepote, toda nekatere zanimivosti in prostore lahko obiščete le v spremstvu našega vodnika. Razkril vam bo marsikatero zgodbo, ki jih že od prazgodovine ustvarja življenje tega edinstvenega kraškega naselja

Nedelja, 15. oktober 2023

V doživetju Ferrarijev vrt - družinski portret  lokalni vodnik razkrije zgodbo rodbine Ferrari. Tu pripovedujemo zgodbe družinskih članov, ki so v vrtu preživljali svoje počitniške dni in si ogledamo arhivske podobe na posameznih točkah vrta. Spoznamo izjemno načrtovan samooskrbni sistem posestva z lastnimi sadovnjaki, zelenjavnimi vrtovi, pašniki, čebelnjaki, bazenom, baliniščem in ledenico. Na Ferrarijevi čajanki nas zapelje vonj domačega zeliščnega čaja in sladice ob pravljičnem razgledu na Kras. Cena vodenega ogleda je 45,00 € na osebo.

Nedelja, 22. oktober 2023

V doživetju Zgodbe in vino skozi zgodovino lokalni vodnik razkrije skrivnosti kamnitih ulic in dvorišč Štanjela, sprehodite se mimo Kraške hiše, ki pripoveduje o življenju domačinov v sožitju s kamnom, burjo in rujem. Nato se povzpnete do Arheološkega parka Gledanica, ki je že v železni dobi služila kot opazovalnica živahnega dogajanja v naselbini. Finalni postanek je terasa Štanjela - Ferrarijev vrt, ki ga je Fabiani v 20. in 30. letih 20. stoletja v sklopu prenove Vile Ferrari postavil na evropski zemljevid arhitekturnih presežkov. Ob koncu vodenega ogleda v Vinoteki Grad Štanjel nazdravite z vrhunskim vinom. Cena vodenega ogleda z vključeno degustacijo je 17,00 € na osebo. 

Nedelja, 29. oktober 2023

Lokalni vodnik vas bo popeljal po Muzeju Grad Štanjel in razstavi »Narava in človek na Krasu« ter Galeriji Lojzeta Spacala , kjer bo vodenje prilagojeno otrokom in družinam. Cena vodenega ogleda je 8,00 € za odraslo osebo in 5,00 € za otroke ter upokojence.

Minimalno število oseb v skupini je 10.

Nedelja, 5. november 2023

V novem doživetju Arhitekturne lepote in kraške dobrote si boste ogledali Ferrarijev vrt, vaško cerkev sv. Danijela in se sprehodili po vasi. Voden ogled bomo zaključili pri Grajžarjevih, kjer si bomo ogledali še etnološko razstavo v Kraški hiši in si privoščili kraško marendo, kjer nam bosta gostoljubna lastnika, Vlasta in Vojko postregla z domačim pršutom in kozarcem terana. Cena vodenega ogleda z vključeno degustacijo je 25,00 € na osebo. 

Število mest je omejeno.

Predhodne najave sprejemamo na e-naslov: info@visitstanjel.si ali na telefon: +386 5 769 00 56.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje