Prireditve
jun 2021, 14.00 - 8.00

Festival Gledanica

V juniju 2021 bo v Štanjelu, potekal Festival Gledanica, ki je dobil ime po prazgodovinskem razgledišču na vrhu griča Turn.

Program črpa navdih v arheologiji in glasbi. Tudi letos bodo obiskovalci lahko izkusili številne delavnice, koncerte ter vodene oglede. Letošnja posebnost bo postavitev peči za glino, ki bo omogočila peko prostoročno izdelanih posod, nastalih na delavnicah. 

Glavni dogodek bo v nedeljo, 20. junija, ko bo otvoritev novega prostora za intimne dogodke na Gledanici ter Info točke o zgodovini Štanjela in Krasa v Kobdiljskem stolpu.

Štiridnevno dogajanje je del obsežnega mednarodnega sodelovanja v okviru Interreg programa Slovenija-Hrvaška, ki se posveča prazgodovinskim gradiščem in etnobotaniki med Krasom in Kvarnerjem. Glasbeni program in spremljevalni dogodki zato izpostavljajo sodobno ustvarjalnost v dialogu s pradavno preteklostjo ter hkrati osvetljujejo gradnike kulturne dediščine, zakodirane v ljudskem izročilu in večnih arhetipih.

Gre za prireditve v okviru projekta Kaštelir (interreg SLO-HR), financiranega iz sredstev ESRR.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se