Prireditve
Škratji Kras, 
14. avg 2022, 17.00

Vodenje po pravljično-doživljajski poti Škratji Kras

Za otroke
Vodeni ogledi
Kraški škratje zopet pripravljajo nepozabno škratjo dogodivščino.

ŠKRATJI KRAS vabi na družinsko dogodivščino vsak dan. Za vse, ki se želite na iskanje pečatov Krasa podati v spremstvu interpretativne vodnice, vabljeni v nedeljo, 14. avgusta ob 17. uri.  

Škratji Kras je družinska dogodivščina v Štanjelu, ki otroke in odrasle popelje v čudoviti svet Krasa. Izvirna zgodba Škratje s Krasa Uroša Grilca z ilustracijami Zvonka Čoha je ekološko ozaveščena pripoved o tem, kako so nagajivi škratje zagodli prebivalcem Štanjela, v katerem je vse postavljeno na glavo. Na Škratjem Krasu so skrili kraške pečate in vsenaokrog natrosili škratje uroke. Kraški svet zdaj ni več trden kot kamen, vztrajen kot burja in pisan kot ruj. Kras potrebuje pomoč! In tukaj se poda domišljija na čisto pravo pot iz kamna in prsti. 

Dogodivščina Škratji Kras se prične na parkirišču ob pošti v Štanjelu, Krasno beležko in barvice, ki jih otroci potrebujejo za doživetja Škratjega Krasa, pa obiskovalci dobite po ceni 5 eur v bližnjem Baru Zoro ter v TIC-u Štanjel. Pot je krožna, nezahtevna in urejena, konča pa se v TIC-u Štanjel na gradu Štanjel, kjer otroci za rešeno misijo prejmejo tudi krasno nagrado. Pot je dolga 3.390 m, višinske razlike je 93 metrov, zanjo bodo družine potrebovale najmanj 2,5 ure, seveda pa se lahko raziskovanje kraških skrivnosti na doživljajskih točkah in uživanje v lepotah Krasa hitro podaljša v celodnevni izlet na Krasu.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje