Prireditve
20. jun 2021

Venčki sv. Ivana

Obiščite Štanjel v času, ko ga krasijo prelepi venčki iz naravnih materialov in kraškega cvetja.

Na predvečer sv. Ivana, ki je tudi kresni večer, tako včasih obešali venčke na vrata hiš z namenom, da bo venček čuval hišo pred ploščami in vanjo prinašal dobro.

Lep kraški običaj, ki je vpisan v register živi dediščine, danes v Štanjelu ohranjajo z vsakoletno delavnico izdelave venčkov po starem izročilu. Delavnice lahko udeležite tudi sami in se naučite te posebne veščine. Letos bo potekla v sklopu festivala Gledanica v nedeljo, 20. junija, ob 15. uri na grajskem dvorišču. 

Delavnico pripravlja in vodi kulturno etnološko društvo Venček iz Štanjela. Prispevek za udeležbo znaša 15,00 EUR na osebo.
Za udeležbo je potrebna predhodna  prijava  najkasneje do 18. junija na e-naslov  info@visitstanjel.si  ali telefon 05 769 00 56. Število mest je omejeno. 

Obiščite Štanjel v času, ko ga krasijo prelepi venčki iz naravnih materialov in kraškega cvetja.

Dogodek bo izveden skladno z ukrepi vlade RS ter priporočili NIJZ. Zaradi morebitnih sprememb spremljajte uradno stran organizatorja prireditve.
Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se