Prireditve
3. dec 2023, 11.00

Škratji Kras - Pohod z decembrskimi dobrimi možmi

Za otroke
Vodeni ogledi
Vabimo vas na prav poseben, voden pohod z decembrskimi dobrimi možmi! Na poti vas čaka nemalo presenečenj in prav posebno vzdušje.

V nedeljo, 3. decembra vabljeni na voden pohod čez ŠKRATJI KRAS. Dobimo se ob 11.00, na parkirišču pri pošti v Štanjelu.

Škratji Kras je družinska dogodivščina v Štanjelu, ki otroke in odrasle popelje v čudoviti svet Krasa. Izvirna zgodba Škratje s Krasa Uroša Grilca z ilustracijami Zvonka Čoha je ekološko ozaveščena pripoved o tem, kako so nagajivi škratje zagodli prebivalcem Štanjela, v katerem je vse postavljeno na glavo. Na Škratjem Krasu so skrili kraške pečate in vsenaokrog natrosili škratje uroke. Kraški svet zdaj ni več trden kot kamen, vztrajen kot burja in pisan kot ruj. Kras potrebuje pomoč! In tukaj se poda domišljija na čisto pravo pot iz kamna in prsti. 

Dogodivščina Škratji Kras se prične na parkirišču ob pošti v Štanjelu, Krasno beležko in barvice, ki jih otroci potrebujejo za doživetja Škratjega Krasa, pa obiskovalci dobite po ceni 5 eur v bližnjem Baru Zoro ter v TIC-u Štanjel. Pot je krožna, nezahtevna in urejena, konča pa se v TIC-u Štanjel na gradu Štanjel, kjer otroci za rešeno misijo prejmejo tudi krasno nagrado. Pot je dolga 3.390 m, višinske razlike je 93 metrov, zanjo bodo družine potrebovale najmanj 2,5 ure, seveda pa se lahko raziskovanje kraških skrivnosti na doživljajskih točkah in uživanje v lepotah Krasa hitro podaljša v celodnevni izlet na Krasu.

CENA

Vodenje na otroka stane 8,5 EUR in vključuje beležko, barvice ter nagrado. Za odrasle pa je vodenje 3,5 EUR na osebo.

Obvezne so prijave na rezervacije@skrateljc.org.
Dogodek bo izveden le ob ustreznem številu prijav. Navedite doživetje, datum in število oseb, ki se bodo udeležile pohoda.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje