Prireditve
Štanjel, 
14. okt 2023, 11.00

Krasni voden pohod po pravljično - doživljajski poti Škratji Kras

Za otroke
Vodeni ogledi

Škratji Kras je družinska dogodivščina v Štanjelu na Krasu, ki otroke in odrasle popelje v čudoviti svet Krasa. Izvirna zgodba Škratje s Krasa Uroša Grilca z ilustracijami Zvonka Čoha je ekološko ozaveščena pripoved o tem, kako so nagajivi škratje zagodli prebivalcem Štanjela, v katerem je vse postavljeno na glavo. Na Škratjem Krasu so skrili kraške pečate in vsenaokrog natrosili škratje uroke. Kraški svet zdaj ni več trden kot kamen, vztrajen kot burja in pisan kot ruj. Kras potrebuje pomoč! In tukaj se poda domišljija na čisto pravo pot iz kamna in prsti.

V soboto, 14. oktobra vabljeni na voden pohod čez Škratji Kras.


Dogodivščina Škratji Kras se prične na parkirišču ob pošti v Štanjelu.

Pot je krožna, nezahtevna in urejena, konča pa se v Centru za obiskovalce na gradu Štanjel, kjer otroci za rešeno misijo prejmejo tudi krasno nagrado. Pot je dolga 3.390 m, višinske razlike je 93 metrov, zanjo bodo družine potrebovale najmanj 2,5 ure.

CENA

Vodenje na otroka stane 7,5 EUR in vključuje beležko, barvice ter nagrado. Za odrasle pa je vodenje 2,5 EUR na osebo.

Raziskovanje kraških skrivnosti na doživljajskih točkah in uživanje v lepotah Krasa se lahko hitro podaljša v celodnevni izlet na Krasu.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje