Novice
Grad Štanjel, 
25. apr 2022

Podelitev Nagrade Maks Fabiani 2021

V soboto, 23. aprila, je v Viteški dvorani Gradu Štanjel potekala podelitev že osme Nagrade Maks Fabiani 2021 in otvoritev razstave nagrajenih del.

Nagrado, za izjemna dela na področju urbanističnega in prostorskega načrtovanja, je podelilo Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije, Ustanova Maks Fabiani in Občina Komen, v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo ter Ministrstvom za okolje in prostor.

Nagrado Maks Fabiani 2021 ter nominacijo in predlog Slovenije za evropsko nagrado ECTP je prejelo delo z naslovom »Velika planina, velik izziv« avtorjev podjetij Locus d.o.o., ZaVita d.o.o. ter Svetovanje, vodenje in izvajanje proejktov, Špela Polak s.p. . Priznanje Maks Fabiani 2021 sta prejeli deli »Strategija varstva in razvoja zelene infrastrukture v ljubljanski urbani regiji« avtorjev podjetij Ljubljanski urbanistični zavod d.d. ter Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije ter »Priporočila za izdelavo urbanistične zasnove« avtorjev podjetij Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, BD Projektiranje d.o.o. in Katje Repič Vogelnik.

Na dogodku so organizatorji podelili tudi Študentsko priznanje Maks Fabiani 2021 za deli »Kolesarka pot kot orodje za varstvo podobe in vzdržni razvoj Sorškega polja«, avtorice Katarine Kuk, ter »Kompozicija kraške vasi«, avtorice Kaje Žnidaršič.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Razstava nagrajenih del bo na ogled do 20. maja v mansardi Galerije Lojzeta Spacala.


Dodatne informacije:

Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije (DUPPS)
Karlovška 3, 1000 Ljubljana, Slovenija
Tel. št.: +386 41 635 569
drustvo.dupps1@gmail.com

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se