Za medije
15. jun 2020

Zdaj je čas. Grem na Kras.

Park Škocjanske jame, 15. junij 2020 - Destinacija Kras in Brkini v letošnjo poletno sezono vstopa z novimi individualnimi doživetji, ki temeljijo na kulinariki ter naravni in kulturni dediščini destinacije. Prvenstveno so vsa doživetja v luči aktualnih razmer namenjena individualnim gostom in malim skupinam za pristno in varno odkrivanje destinacije. Letošnja novost je gastronomsko doživetje KrasPass, v katero je vključenih več kot 40 vinarjev, gostiln ter kmetij. S celostno kampanjo Grem na Kras ter aktivno udeležbo v vseslovenski akciji Moja Slovenija vabimo k počitnikovanju na Krasu in v Brkinih.

To poletje skupni nastop nadgrajujemo z vključitvijo v kampanjo Slovenske turistične organizacije (STO) Moja Slovenija in celovito oglaševalsko kampanjo Grem na Kras. Direktor Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov Aleš Vodičar napoveduje, da bo kampanja nagovarjala slovenske, italijanske in avstrijske goste: »Cilj kampanje je povečati prepoznavnost destinacije kot butične, zelene destinacije, ki ponuja visokokakovostna doživetja za turiste, ki cenijo mir, naravo in gastronomijo.  V okviru letošnje promocije destinacije nastajajo tudi nova doživetja, ki še bolj izpostavljajo edinstvenost Krasa. Aktivnosti so podprli tudi naši ambasadorji z več simpatičnimi videi, v katerih Gojmir Lešnjak – Gojc, Oskar Kogoj, najboljša slaščičarka po Gault & Millau in chefinja Ksenija Mahorčič ter vinogradniki, kmetje, pršutarji, turistični vodniki in jamarji vabijo prav na Kras in v Brkine.«

Posebej želimo izpostaviti novost letošnjega poletja - gastronomsko doživetje KrasPass, ki povezuje več kot 40 vinarjev, gostincev in kmetij na območju celotne destinacije. Vsak dan ob 11., 16. in 18. uri bo mogoče rezervirati krajšo degustacijo kraških vin s prigrizki, okušanje sušenih mesnin ali enourno gourmet doživetje. Obiskovalci si lahko sestavijo popoln dan degustacij in aktivnih doživetij, zvečer pa se ustavijo še v eni najboljših kraških restavracij ali tradicionalnih gostiln in tam prespijo. Prvo veliko regijsko gastronomsko družino v Sloveniji je povezalo pet kraško-brkinskih občin (Sežana, Komen, Divača, Hrpelje-Kozina, Miren-Kostanjevica in njihovih lokalnih turističnih organizacij v sodelovanju z Agencijo za razvoj in marketing v turizmu Nea Culpa). Degustacije združujejo 4 vrste ponudbe v treh terminih dnevno in po treh enotnih cenah (več in podrobneje v priloženem zapisu o KrassPass).

Nova individualna doživetja obiskovalcem zagotavljajo dodaten razlog za raziskovanje in počitnikovanje na Krasu in Brkinih, ponudbo plemenitijo različni dogodki in koncerti ter nova in obogatena turistična infrastruktura.

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, Zavod za šport, turizem in proti čas Sežana, Park Škocjanske jame, Občina Hrpelje-Kozina, Razvojni center Divača, Javni zavod Komenski Kras – v likvidaciji, Turizem Miren – Kostanjevica, Kobilarna Lipica, Kosovelov dom Sežana in Botanični vrt Sežana ob vili Mirasasso v sodelovanju z lokalnimi ponudniki poletna doživetja letos namenjamo predvsem individualnim gostom, da se na pristen in predvsem varen način podajo na odkrivanje Krasa in Brkinov.

Zdaj je čas. Da doživim gostoljubno srce Kraševcev in Brkincev. Da začutim Kras, ustvarjen iz kamna. Za deželo sadja in sadnega žganja, Brkine. Da izvem, zakaj teran ni le vino, ampak tudi zdravilo. Da izklešem počitnice na Krasu. #visitkras

Za več informacij so vam na voljo:

  • Aleš Vodičar, Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, ales.vodicar@ora.si  
  • Ana Hrast, Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, ana.hrast@visitkras.info
  • Ester Mihalič, Občina Hrpelje-Kozina, ester.mihalic@hrpelje.si
  • Borut Kokalj, Park Škocjanske jame, borut.kokalj@psj.gov.si
  • Nataša Matevljič, Razvojni center Divača, natasa.matevljic@divaca.info,
  • Tina Čič, odnosi z javnostmi v Kobilarni Lipica, pr@lipica.org
  • Anja Sedevčič, Turizem Miren-Kostanjevica, anja@mirenkras.si
  • Nina Ukmar, direktorica Kosovelovega doma Sežana, direktor@kosovelovdom.si
  • Marjetka Kljun Terčon, vodja Botaničnega vrta Sežana ob vili Mirasasso, storitve@ksp-sezana.si

Dodatne informacije o poletnem dogajanju najete v priloženem dokumentu Pregled poletnega dogajanja in na spletni strani Visit Kras.

Sporočilo za medije (.doc)
Pregled poletnih doživetij (.doc)
Slikovno gradivo (.jpg)

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje