Za medije
19. apr 2023

Slavnostna podelitev licenc novim lokalnim turističnim vodnikom Krasa in Brkinov na Gradu Štanjel

V soboto, 22. aprila 2023, bo, s pričetkom ob 18. uri, v Viteški dvorani Gradu Štanjel, potekala slavnostna podelitev licenc novim lokalnim turističnim vodnikom Krasa in Brkinov.

Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov d.o.o. je konec marca organizirala tečaj strokovne usposobljenosti za lokalne turistične vodnike na turističnem območju občin Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Miren - Kostanjevica in Sežana. Namen in cilj nizov izobraževanj je bilo usposabljanje lokalnih turističnih vodnikov za strokovna vodenja obiskovalcev na območju petih kraško-brkinskih občin.

Tečaj se je zaključil prejšnjo soboto s preizkusoma strokovnega znanja – pisnim preizkusom in simultanim vodenjem na organiziranem študijskem izletu po Krasu in Brkinih. Novi lokalni vodniki bodo s pridobljeno licenco vpisani v register turističnih vodnikov za območje omenjenih občin.

Vseh 18 udeležencev letošnjega tečaja je uspešno opravilo tako pisni preizkus kot tudi praktični del sobotnega strokovnega usposabljanja in s tem pridobilo naziv LOKALNI/A TURISTIČNI/A VODNIK/CA KRASA IN BRKINOV.

Sobotni podelitvi in krajšemu programu bo sledila pogostitev na grajskem dvorišču ter možnost brezplačnega ogleda Galerije Lojzeta Spacala in novega Muzeja Grad Štanjel v spodnjem delu grajskega palacija.

_______________________________________________________________________________

Kontakt za več informacij:

Urban Grmek Masič,
ORA Krasa in Brkinov, Enota Komen
E: urban@visitkras.info
T: +386 51 335 216

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje