Za medije
3. mar 2021

Nov katalog turistične destinacije Kras

Na področju turistične ponudbe Krasa in Brkinov je bil narejen še en korak naprej, v smeri prepoznavnosti območja kot tudi enotnega nastopanja. Poleg nadgradnje spletnega portala www.visitkras.info, preko katerega vabimo obiskovalce na našo turistično destinacijo je bil v drugi polovici leta 2020 natisnjen in distribuiran nov predstavitveni katalog destinacije, ki prek osrednjih, torej tistih najprepoznavnejših ikon destinacije, prikaže celotno zgodbo Krasa in Brkinov. Dostopen je v štirih jezikih.

Vsebino kataloga ponazarja naslednja misel: Kras je ustvarjen iz kamna. Edinstveno kraško krajino sta v kamen izklesala narava in človek. V prepletu okamnelega sveta in bujnega življenja popotnika očarajo neopisljive podobe, bogastvo okusov in brezčasna harmonija. Prisluhnite živemu kamnu. Doživite raznolikost in prvinskost Krasa. Spoznajte naše prave barve.

Digitalna izdelava kataloga je bila sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Partnerji projekta Krasnost Krasa in Brkinov so Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, Občina Sežana, Občina Hrpelje-Kozina, Občina Komen, Občina Divača, Razvojni center Divača, Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame ter Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana. Tisk in distribucija kataloga pa je bila sofinancirana iz promocijskih sredstev Slovenske turistične organizacije v višini 8.784 EUR. Aktivnost je koordinirala ORA Krasa in Brkinov d.o.o. 

Sporočilo za medije.doc

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje