Za medije
15. nov 2022

Med najlepšimi in najgostoljubnejšimi kraji v Sloveniji tudi Štanjel

Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022. Štanjel je v kategoriji Naj lepši – naj gostoljubnejši izletniški kraj zasedel drugo mesto.

Ocenjevalci so bili pri ocenjevanju poleg urejenosti kraja, še posebej pozorni na dodatne in raznolike vsebine, ki jih Štanjel ponuja. »Štanjel poleg sprehoda po srednjeveških ulicah, izjemnih razgledih v Ferrarijevem vrtu ter Arheološkem parku Gledanica, obiskovalcu ponuja, da svoje misli umiri v Galeriji Lojzeta Spacala ter zasebnih galerijah, se poda na interaktivno raziskovanje Krasa v Muzeju Grad Štanjel, ali pa enostavno umiri svoj korak ob kozarcu odličnega kraškega vina in lokalne kulinarike v Vinoteki Grad Štanjel ali pri kateremu od lokalnih ponudnikov«, dodaja strokovna sodelavka za turizem Helena Kosmina.

»Prejeto priznanje pomeni potrditev, da hodimo po pravi poti razvoja našega kraškega bisera, Štanjela«, pravi župan Erik Modic.

Priznanja za vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti, ki je letos potekalo pod sloganom, kjer je Zdravje doma, sta podelila gostitelj in predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. Nominacija Štanjela je bila podana na pobudo Turistične zveze Kras, Brkini, Notranjska, ki je regijski koordinator pri akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Posebno priznanje je Turistična zveza Slovenije podelila tudi Pravljično – doživljajski transverzali po Sloveniji, katere del je tudi Pravljično doživljajska pot Škratji Kras v Štanjelu. Iskrene čestitke!


Kontakt za več informacij:

Helena Kosmina
ORA Krasa in Brkinov, Enota Komen
E: helena@visitkras.info
T: +386 41 697 625

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje