Za medije
15. jan 2021

Jaslice v Štanjelu

Božično novoletni prazniki so letos za vse nas potekali zelo drugače, kot smo jih bili vajeni pretekla leta. Nam pa epidemija Covid-a 19 ni vzela volje do praznovanja in občutenja Božiča in novega leta, nasprotno, morda smo jih letos prav zaradi tega občutili pristneje, kot bi jih sicer.

V ekipi ORA Krasa in Brkinov-enota Komen smo se kljub neprijaznim razmeram odločili, da zopet postavimo razstavo jaslic v starem delu vasi. V letošnji ediciji je sodelovalo skoraj 60 jaslic, ki so jih na ulice, okenske police, špranje in še kam postavili pridni domačini. Na ogled so bile od 18. decembra do 6. januarja. Tudi letos jih je spremljala nagradna igra »Odkrij jaslice po kotičkih srednjeveškega Štanjela.« V njej so morali obiskovalci s pomočjo posebnega zemljevida jaslic, ki smo ga postavili ob vhodu v stari del Štanjela in ob kraški hiši, odkriti vse jaslice, ki so bile letos na ogled. Seveda smo skupaj z lokalnimi ponudniki poskrbeli za mikavne nagrade. Poleg tega smo za vse tiste, ki zaradi ukrepov žal niso mogli do Štanjela, priredili tudi virtualno vodenje po jaslicah s pomočjo lokalnega vodnika. Video je še vedno na ogled na naši Facebook strani Visit Štanjel.

S tradicijo postavljanja in iskanja jaslic bomo nadaljevali tudi v bodoče, ko nas, upajmo, čakajo lepši in bolj optimistični časi za turizem. Vsekakor pa ste v Štanjel vabljeni vse dni v letu.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje