Za medije
22. avg 2022

Grad Štanjel prejemnik trajnostnega okoljskega znaka Zeleni ključ - Green key

Štanjel, 
Grad Štanjel je prejemnik trajnostnega okoljskega znaka Zeleni ključ – Green key v kriteriju atrakcije oz. znamenitosti.

Okoljski znak Green Key oziroma Zeleni ključ je vodilni standard za odličnost na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, gostom pa zagotavlja, da z izbiro takšnih obratov neposredno pripomorejo k varovanju okolja. »Kot nosilci tega znaka vzdržujemo visoke okoljske standarde, kar dokazujemo z izpolnjevanjem strogih meril Mednarodne fundacije za okoljsko vzgojo«, pravi strokovna sodelavka za turizem na ORI Krasa in Brkinov, Helena Kosmina.

S pridobitvijo znaka je ORA Krasa in Brkinov, ki z gradom upravlja, dobila priznanje za odličnost na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja, obenem pa tudi zavezo za skrb za okolje in vpeljevanje trajnostni ukrepov v celotnem objektu gradu.

Vodja destinacije Kras in Brkini (ORA Krasa in Brkinov d.o.o.), Katja Kralj: »Že dlje časa spodbujamo naše ponudnike, da pridobijo trajnostne certifikate. Le-teh imamo sedaj 10. Še posebej pa smo zadovoljni, ker sta Kras in Brkini z Gradom Štanjel pridobila prvi trajnosti znak v destinaciji za atrakcijo oz. znamenitost.«

Zeleni ključ je okoljski znak, ki ga je prostovoljno pridobilo že več kot 3.200 različnih turističnih obratov v 65 državah. Številčni družini Zelenega ključa se je na Krasu in v Brkinih v poletnih mesecih pridružila tudi nastanitev Hiša posebne sorte iz Kodretov, iz občine Komen, v dolini reke Branice.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje