Za medije
15. maj 2024

Dobimo se na vrtovih - Ferrarijev vrt, Pepin kraški vrt in Botanični vrt Sežana

V soboto, 1. junija 2024, s pričetkom ob 9. uri, bo potekalo avtentično popotovanje, ki bo obiskovalce v vsakem vrtu na povsem izviren način popeljalo skozi prostor in čas v odkrivanje neprecenljivih zgodovinskih, kulturnih in naravnih bogastev ter izjemne sporočilne vrednosti tako posameznega vrta kot tudi celotnega kraškega prostora. Obiskovalci se bodo prepustili celodnevnemu doživetju in prisluhnili zgodbam vrtov.


Doživetje vključuje vodeno raziskovanje Ferrarijevega vrta s predstavitvijo arhivskih podob in zgodb na posameznih točkah vrta, sprehod po Pepinih vrtovih in kraški gmajni s predstavitvijo posebnosti kraške krajine, lokalne kulture in tradicije ter vodeno spoznavanje Botaničnega vrta Sežana v spremstvu Myrtò Scaramangà in njene oprode, poezije in pripovedi.


Med vrtovi je organiziran brezplačni prevoz. Prijava je mogoča le na celodnevni izlet, posamezni ogled vrta znotraj celodnevnega izleta ni mogoč.


Trajanje: od 9.00 do 18.30
Zbirno mesto: Štanjel, na trgu pred grajskim dvoriščem
Parkiranje osebnih avtomobilov: Štanjel, na označenih parkirnih mestih
Priporočena oprema: pohodniški čevlji, voda iz nahrbtnika
Jezik doživetja: slovenščina in italijanščina

Dogodek je brezplačen, število mest je omejeno. Prijave so mogoče do zapolnitve mest na e-naslov: sezana@visitkras.info ali tel. št.: +386 5 731 01 28.


Dogodek bo potekal v slovenskem in italijanskem jeziku.


Za dodatne informacije:
Tinkara Gulič, ORA Krasa in Brkinov, enota Sežana, tel.: 041 611 980, e-naslov: tinkara@visitkras.info,
Urban Grmek Masič, ORA Krasa in Brkinov, enota Komen, tel.: 051 335 216, e-naslov: urban@visitkras.info.
 
Dogodek je del Tedna čezmejnega geoparka Kras-Carso in je organiziran v okviru projekta KRAS-CARSO II, ki je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2021-2027.
 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje