Za medije
31. avg 2021

Čezmejno sodelovanje med občinama Komen in Devin-Nabrežina

Kulturna povezanost med občinama Komen in Devin-Nabrežina in njenimi prebivalci sega zelo daleč v preteklost, v čas,  ko so prebivalci okoliških vasi komenskega krasa dnevno hodili  na delo v Nabrežino. Navezanost med ljudmi se je še dodatno utrjevala z obiskovanjem raznih kulturnih dogodkov, plesov in zabav preko katerih se je stkala marsikatera zakonska vez in posledično družina. Na ta način so se izoblikovale močne vezi katere ni moč prezreti temveč jih je treba negovati. Tega se zavedamo tudi sodelavci ORE d.o.o. zato, smo v sklopu festivala Karsiart in Praznika sv. Roka sodelovali skupaj z občinama Komen in Devin-Nabrežina pri soorganizaciji dveh dogodkov.

Namreč v četrtek 5.8 smo v viteški dvorani na gradu Štanjel gostili glasbeni koncert dveh mednarodno priznanih glasbenikov. Latinsko suito sta nam zaigrala Igor Zobin na harmoniki in Marko Feri na kitari. Poleg občinstva v polni viteški dvorani so se koncerta udeležili tudi komenski župan Erik Modic s soprogo, županja občine Devin-Nabrežina Daniela Pallotta, podžupan Walter Pertot ter občinska svetnika ravno tako iz občine Devin-Nabrežina. Vsi so v en glas zatrdili, da so takšni večeri in druženja dobrodošli ter, da  bomo v prihodnje zagotovo še sodelovali.

Drugi skupni projekt, ki smo ga tudi izpeljali skupaj je bil del praznika Sv. Roka. To je sklop dogodkov in praznovanje v čast omenjenemu cerkvenemu zavetniku, ki ga Nabrežinci prirejajo vsako leto. Dogajanje je bilo skoncentrirano na igrišču športnega društva Sokol, kjer so se 21. avgusta na stojnicah predstavili ponudniki kraških dobrot in društev iz občine Komen. Na povabilo predsednika športnega društva Sokol Pavla Vidonija smo se dne 16.8 udeležili tudi slavnostne otvoritve praznika, ki je potekala ravno tako v športnem parku Nabrežine.

Majhni toda čvrsti koraki, napovedujejo tako ponovno obuditev starega prijateljstva, vezi in vrednot, ki si jih delijo ti dve zgodovinsko povezani občini.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje