Vinsko-kulinarična zgodba, ki povezuje vinarje Združenja Konzorcij kraških pridelovalcev terana, ročno rezan kraški pršut, izbrane sire in kulinarične kreacije Grad Štanjel Restaurant & Lounge bar.
V sklopu 53. Praznika terana in pršuta se bo na grajskem dvorišču v slikovitem Štanjelu v sredo, 6. avgusta, s pričetkom ob 19. uri, zbralo 22 vinarjev, članov Združenja Konzorcij kraških pridelovalcev terana, ki bodo gostom ponudili edinstveno priložnost za okušanje terana v vseh njegovih izrazih – od svežih interpretacij do zrelih in zorjenih mojstrovin.
K obisku vabijo tudi vrhunski kraški pršut Oštirjeve kmetije iz Vogelj, kozji siri Kmetije Žerjal iz Tomaja in vrhunska kulinarika Grad Štanjel Restaurant & Lounge bar, skrbno zasnovana za harmonično spajanje z izbranimi vini.
Sodelujoči vinarji, člani Konzorcija:
Vstopnina: 25,00 EUR na osebo
Kavcija za kozarec: 5,00 EUR
Število mest je omejeno.
Predhodne prijave zbiramo na konzorcij.teran@gmail.com.
Dogodek organizira Združenje Konzorcij kraških pridelovalcev terana. Komunikacijski partner dogodka je Ora Krasa in Brkinov d.o.o.
Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“
Ob 18. uri bo v sklopu dogodka organiziran voden ogled z animatorjem po novem Muzeju slovenskega jezika in knjige na Gradu Štanjel.
Cena za ogled v okviru dogodka: 5,00 EUR na osebo
Zbirno mesto: Center za obiskovalce Grad Štanjel
Vodenje bo potekalo v slovenskem jeziku. Ogled bo potekal ob zadostnem številu prijav.
Prijave zbiramo na info@visitstanjel.si ali telefonski številki +386 41 383 986.