Prireditve
Fabianijeva dvorana, 
24. nov - 8. dec 2023, 18.00

Za Domovino - srečanja z avtorji v Gradu Štanjel

Drugo
DRUŠTVO UNIVERZA ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE KRAS prireja troje srečanj z avtorji v Gradu Štanjel - Muzej Narava in človek na Krasu pod skupnim naslovom Za Domovino

V petek, 24. novembra 2023, ob 18. uri

Gostji Marta Košuta in Nadja Roncelli bosta predstavili knjigo PO SLEDEH KRAŠKE NOŠE. V kulturnem programu bo sodelovala skupina Glas z Vrhov v tradicionalnih kraških nošah z mentorico Slavo Borko Kucler iz Razvojnega društva Vrhe.

Tržaška Slovenka Marta Košuta izpostavi pomen in simboliko narodne noše ter predstavi ključne trenutke v razvoju oblačil in jih umesti v družbeni, gospodarski in politični okvir časa vse do danes. Monografijo je opremila z bogatim slikovnim in fotografskim gradivom.

V petek, 1. decembra 2023, ob 18. uri - ODPOVEDANO

Pogovor z raziskovalnim novinarjem Boštjanom Videmškom, novinarjem Dela in sodelavcem številnih tujih časopisov, poročevalcem iz kriznih žarišč, avtorjem trilogije Vojna Terorja, Upor in Na begu ter del Plan B in roman Vojni dnevnik, v soavtorstvu pa Ultrablues in Zadnji dve. Preučevanje podnebne krize ga je vodilo od Norveške, Islandije in Škotske do Švice, Avstrije, Grčije, Bolivije, Kitajske, Darfurja.

V petek, 8. december 2023, ob 18. uri

Srečanje s tržaškim slovenskim književnikom, esejistom in prevajalcem Markom Kravosom, predsednikom Bralne značke Slovenije, nagrajencem Prešernovega sklada, kulturnim delavcem. Njegova dela so prevedena v dvajset jezikov, 23 let je bil odgovorni urednik ZTT, bil je docent za slovenski jezik in književnost na tržaški Univerzi, tajnik Društva slovenskih pisateljev, predsednik slovenskega centra PEN, človek in ustvarjalec, ki ga odlikuje neizčrpen vir humorja, vedrine in igrivosti. Njegovi novejši deli sta Hiša selivka in Deva z Devina.

Gostu se bo pridružila Milena Pivec, urednica založbe Pivec. 

V pogovor s književnikom se bodo vključili tudi učenci Osnovne šole Antona Šibelja Stjenka Komen z mentorico Alenko Kajtna. 

Nastopila bo tolkalna skupina Glasbene šole Sežana pod mentosrtvom prof. Matije Tavčarja.

V pogovoru z gosti bodo sodelovali člani študijskega krožka Berem, poslušam in se pogovarjam z mentorico Nadjo Mislej Božič. 

Prijazno vabljeni!

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje