Prireditve
Fabianijeva dvorana, Grad Štanjel, 
1. dec 2022, 18.00

Pravljični večer za odrasle

Gledališče
Pravljični večeri za odrasle je pripovedovalski projekt, ki slovenske splošne knjižnice vabi k sodelovanje na področju pripovedovane besede že vse od leta 2009.

V Fabianijevi dvorani bodo v sodelovanju z Mariborsko knjižnico, Kosovelovo knjižnico in ORO - območno razvojno agencijo Krasa in Brkinov, enota Komen, zgodbe zaživele že drugič na Krasu.

V pravljični svet vas bo popeljalo petih knjižničarjev: Jure Bohinec (Mestna knjižnica Kranj), Lea Hedl (Mariborska knjižnica), Brigita Lavrič (Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto, Vesna Radovanovič (Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota) in  Marija Umek (Kosovelova knjižnica Sežana).

Pripovedovanje bodo popestrile Neža Fakin in Tamara Tretjak (duo flavt) ter Sara Stropnik (akademska plesalka).

Z dogodkom bomo obeležili Ta veseli dan kulture!

Več o projektu

Do danes je projekt iz območnega prerasel v nacionalnega, saj povezuje kar enaindvajset ustanov širom po Sloveniji, vključujoč vseh deset osrednjih območnih knjižnic. Lahko bi celo rekli, da gre za projekt mednarodnih dimenzij, saj smo v preteklih letih s slovensko pripovedjo obiskali tudi naše zamejske rojake v Italiji, Avstriji in na Madžarskem, v aktualni sezoni pa načrtujemo obisk Celovca, Varaždina in Banjaluke.

Projekt, ki ga vodi in koordinira Mariborska knjižnica, izvaja skupina enajstih pripovedovalcev iz devetih splošnih knjižnic, tem pa se občasno pridružijo pripovedovalci knjižnice, ki večer gosti. Od srede novembra do srede junija, vsaka sodelujoča knjižnica organizira en pravljični večer za odrasle, na katerem pripoveduje pet do šest pravljičarjev, vsak s svojo zgodbo in sebi lastno interpretacijo.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje