Prireditve
Štanjel, 
19. jun 2021, 11.00 - 18.00

Otvoritev pravljično-doživljajske poti Škratji Kras

Glasba
Gledališče
Za otroke
Na Krasu se bo v soboto, 19. junija, odprla pravljično doživljajska pot Škratji Kras, ki bo otroke vodila po pohodniški poti v okolici Štanjela in jim skozi zgodbo razkrila skrivnosti Krasa.

Na dvorišču gradu Štanjel bo takrat zazvenela glasbena pravljica Škratje s Krasa, nato pa vas bodo interpretativni vodniki popeljali v svet škrata Kamna, škratice Burje in škrata Ruja, ki so svoje škratolovščine opisali v slikanici Škratje s Krasa. Na poti vas čaka kopica presenečenj, med drugim tudi Škratozvenski koncert in kamnoseška delavnica z mojstri glasbe in kamna.

Program:

  • Ob 11:00 na grajskem dvorišču: glasbeno pravljico Škratje s Krasa  bo pripovedovala Nina Peče Grilc ter glasbenika Ana Kravanja in Samo Kutin
  • Ob 11.40 vas bodo interpretativni vodniki popeljali na doživetje Škratji Kras , kjer boste iskali skrivne pečate kraškega zaklada. Na poti sta tudi dve delavnici : prva je  klesanje kamna z Jakom Modicem, druga pa koncert na zveneči klopi s Francijem Krevhom.
  • Ob 14.00: nadaljevanje programa na grajskem dvorišču  

Več informacij: FB dogodek

Organizatorji:
Škrateljc
Škratji Kras
Pravljično-doživljajska transverzala po Sloveniji

Naložbo Škratji Kras sofinancirata Republika Slovenija v Evropski uniji iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dogodek bo izveden skladno z ukrepi vlade RS ter priporočili NIJZ. Zaradi morebitnih sprememb spremljajte uradno stran organizatorja prireditve.
Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se