Prireditve
Grajžarjeva Galerija, 
1. - 31. dec 2023, 10.00

Ko pravljični junaki oživijo: Dušehod kvačkanih junakov

Razstava
Gledališče
Za otroke

Vabljeni na razstavo unikatnih kvačkanih izdelkov, s katero nas ustvarjalka Lejla Kolman Batagelj popelje v čarobni svet kvačkanja. Lejla ne samo kvačka, ampak svojim likom piše tudi zgodbice in pesmice. Pravljični junaki pod večer oživijo in otrokom pripovedujejo zgodbe. Gre za nadgradnjo ustvarjalnega procesa, v katerem ročna dela dopolnjuje pisana beseda v obliki poezije in proze. Posebnost te razstave je prav preplet imaginarnega in resničnega sveta. Kvačkane figurice tako postanejo didaktična in interaktivna igrača, ki otroka bogati v notranjem doživljanju in buri njegovo domišljijo. Lejlini junaki so z eno nogo v pravljicah, z drugo pa tukaj, pri nas. Učijo nas živeti v harmoniji z naravo, biti osrediščeni v svetlobi in odprti za čudežnost življenja.

Lejla si s svojim delovanjem prizadeva za ohranjanje kulturne dediščine ročnih del in k ustvarjalnemu izražanju spodbuja tudi  druge. Sama rada poudari, da so "človeške roke izjemen inštrument, ki v povezavi in harmoniji s čustvi in umom, lahko ustvarijo lepote, s kakršnimi nas navdušuje samo še narava." Naj bo ta misel vodilo razstave!

Nedelja, 17. december 2023, ob 16. uri

Pravljični večer ob razstavi v Grajžarjevi Galeriji. 

Dobrodošli na čarobnem popotovanju po kvačkalandiji!

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje