Prireditve
Grad Štanjel, 
27. jun 2024, 21.00

Gal Gjurin: SIJAJ, SIJAJ, SONČECE

Glasba
Doživite čarobno noč na grajskem dvorišču v Štanjelu v sklopu Štrekljevega večera, kjer bo priznani slovenski glasbenik Gal Gjurin skupaj s svojim bendom in citrarko Janjo Brlec prebudil duh slovenskih ljudskih pesmi.

Ob pričetku maja, ko smo s kresovanjem pomagali soncu, da bi se čim prej ogrelo in zasijalo s polno močjo, je nastal prelep video posnetek Galove priredbe ljudske pesmi SIJAJ, SIJAJ, SONČECE. 

Še več ljudskih pesmi v njegovi preobleki boste lahko slišali na letošnjem Štrekljevem večeru, v četrtek, 27. junija, ob 21. uri na Gradu Štanjel, kjer bo ob glasbeniku, pesniku in glasbenemu raziskovalcu Galu Gjurinu z njegovim bendom nastopila tudi citrarka Janja Brlec. Zagotovo ne želite zamuditi tega čarobnega večera, kjer bomo podoživeli magičnost kresne noči in ljudskega glasbenega izročila. 

Večer vam podarjajo organizatorji Štrekljevega večera v spomin na velikega rodoljuba, jezikoslovca, etnologa in zbiratelja slovenskih ljudskih pesmi, dr. Karla Štreklja iz Gorjanskega.

Vstopnine ni. Mesto na dogodku si zagotovite s predhodno rezervacijo.

Dogodek organizirajo JSKD OI Sežana, Občina Komen, Zavod Our-Labyrinth in ORA Krasa in Brkinov d.o.o - Visit Štanjel.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje