Prireditve
Štanjel, grad, 
15. okt 2022, 13.00 - 17.00

Festival kraška gmajna: Jesenski dan v Štanjelu

Gledališče
Delavnice
Za otroke
Festival
V sklopu Festivala kraška gmajna vas Štanjel vabi na delavnico spletanja venčkov in na Dan kamišibaja otroških ustvarjalcev.

Jesen na Krasu je res krasna. Štanjel, odet v rdeče barve trte in ruja, vabi, da se podate po njegovih uličicah in prisluhnete zgodbi, ki jo pripovedujejo kamniti zidovi strnjenega naselja.

Delavnica spletanja venčkov

13.00 ~ grajsko dvorišče

Sprehodili se bomo skozi Ferrarijev vrt in posestvo ter občudovali žarečo kraško gmajno okrog Štanjela. Na poti bomo nabrali jesenske cvetlice, ruj, šipek in druge naravne danosti, iz katerih se bomo na grajskem dvorišču naučili spletati jesenske venčke. Delavnica izdelovanja venčkov bo trajala do 17.ure.  

Cena delavnice spletanja venčkov: 25€ na osebo.

Obvezne prijave: info@visitstanjel.si. Število udeležencev je omejeno.

Dan kamišibaja otroških ustvarjalcev

14.00 in 16.00 ~ Viteška dvorana

Dan kamišibaja otroških ustvarjalcev Slovenije bo potekal v Viteški dvorani gradu Štanjel.

Kamišibaj je japonsko ulično gledališče, kjer pripovedovalec podaja zgodbo ob slikah. V Sloveniji se je ta način pripovedovanja zgodb v zadnjih letih razširil med odraslimi in tudi mladimi pripovedovalci. Štanjel je bil že dvakrat prizorišče Slovenskega kamišibaj festivala. Tokrat pa bomo gostili Dan kamišibaja otroških ustvarjalcev, ki je drugo tovrstno srečanje mladih kamišibajkarjev. Na ogled bosta dve predstavi.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se