Novice
Štanjel, 
31. avg 2022

Prvošolci vabljeni v Muzej Grad Štanjel

V prvem vikendu novega šolskega leta, Muzej Grad Štanjel svoja vrata brezplačno odpira vsem prvošolcem.

Novo šolsko leto je tu, s tem tudi kopica obveznosti in skrbi, predvsem za tiste šolarje in njihove starše, ki prvič v življenju prečkate šolski prag. Za prijetnejši vstop v novo obdobje življenja, tako vabimo vse prvošolce v soboto 3. in nedeljo 4. septembra na brezplačen ogled Muzeja Grad Štanjel. Tam vas pričakuje razstava Narava in človek na Krasu, ki je resnično nekaj posebnega. V muzeju Kras ne le  spoznate in se o njem naučite veliko novega, temveč ga lahko tudi zaslišite, otipate , zavonjate,… Razstava namreč gradi na izkustvenem doživljanju Krasa in njegove narave in kulture, saj vsaka izmed tem razstave vključuje interaktivni moment, ki vam bo razkril eno od skrivnosti Krasa.

Muzej Grad Štanjel je odprt vsak dan, od ponedeljka do nedelje od 10.00 do 18.00, v času odprtja Informacijskega centra Štanjel. Sicer pa Štanjel nudi še bogato paleto ostalih doživetij, ki jih lahko prvošolci skupaj z vašimi starši odkrivate med sprehodom po ozkih ulicah starega dela vasi.

Aktualno dogajanje v Štanjelu lahko spremljate tudi na naših družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Vabljeni v Štanjel, vabljeni v Biser Krasa. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje