Novice
Grad Štanjel, 
14. feb 2023

Info dnevi z razpisi s sklada za male projekte GO! 2025 v Štanjelu

V Gradu Štanjel smo 14. februarja 2023 gostili zaključni dogodek Info dnevi z razpisi s sklada za male projekte GO! 2025 v okviru Interreg Italia-Slovenija, ki ga upravlja EZTS GO / GECT GO.

S 1. februarjem je EZTS GO / GECT GO začel s predstavitvijo priložnosti, ki jih ponuja Small Projects Fund celotnemu območju programa Interreg Italia-Slovenija: sklad v višini 8 milijonov evrov, ki bo, od letos do leta 2026, financiral male projekte Interreg. Navedeni sklad predstavlja priložnost čezmejnemu teritoriju za vzpostavljanje novih sodelovanj ter razvoja iniciativ na turističnem in kulturnem področju, v luči Evropske prestolnice kulture 2025.

Zaključni dogodek v Štanjelu je bil posvečen potencialnim partnerjem, ki imajo sedež v Notranjsko-primorski, Osrednjeslovenski, Gorenjski, Obalno-kraški in Goriški regiji.

»Sklad malih projektov predstavlja zelo pomembno orodje za naše območje v fazi približevanja Evropske prestolnice kulture 2025. Omogočila bo neposredno financiranje projektov podjetji, združenj in drugih struktur s čezmejnega teritorija, ki želijo sodelovati in biti aktivni del priprav na leto 2025 z iniciativami, ki morajo zagotavljati trajnost tudi po tem letu,« pravi Romina Kocina, direktorica EZTS GO / GECT GO »uporaba Small Projects Fund je eden izmed stebrov, ki jih ob boku z GO! 2025 vzpostavljamo, za širitev Nove Gorice / Gorice in sodelovanja z obmejnimi območji.«

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje