Novice
13. mar 2023

Grad Štanjel podpisal Zeleno zavezo slovenskega turizma

V torek, 27.2.2023, je direktor Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov, Aleš Vodičar, podpisal Zeleno zavezo slovenskega turizma za Grad Štanjel. Gre za zavezo, s katero slovenski turistični ponudniki izražajo svojo zavezanost k trajnostnemu in odgovornemu razvoju turizma v Sloveniji.

V letu 2022 je Grad Štanjel kot turistična znamenitost prejel okoljski certifikat Zeleni ključ – Green key. V letošnjem letu pa se je s podpisom Zelene zaveze pridružil več kot 200 turističnim ponudnikov po Sloveniji, ki so se zavezali k spoštovanju in izvajanju trajnostnih praks v turizmu.

Podpis Zelene zaveze slovenskega turizma pomeni, da se turistični ponudniki zavežejo k upoštevanju načel trajnostnega razvoja, ki so osredotočena na zmanjšanje vplivov turizma na okolje, ohranjanje kulturne in naravne dediščine, spodbujanje lokalne ekonomije in družbene odgovornosti. Zaveza je pomemben korak v smeri bolj trajnostnega turizma in skrbi za okolje, ki bo dolgoročno koristila tako turistom kot tudi lokalni skupnosti in naravi.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje