Novice
23. maj 2023

Dostopnost Štanjela in gradu za invalidne osebe: Ustvarjanje vključujočega okolja

V začetku letošnjega leta, smo se predstavniki ORA Krasa in Brkinov in Občine Komen sestali s socialnim podjetjem Zavod Brez ovir, katerega temeljne usmeritve so kvalitetno in strokovno izvedena osebna asistenca, prizadevanje za izboljšanje dostopnosti objektov za osebe z oviranostmi ter doprinos k oblikovanju dostopnega turizma za gibalno ovirane.

Štanjel ima bogato kulturno dediščino, vendar ga je potrebno prepoznati in obravnavati tudi skozi vprašanje dostopnosti za invalidne osebe. ORA Krasa in Brkinov je k temu vprašanju pristopila z Zavodom Brez ovir. Skupaj smo pripravili navodila in priporočila o dostopnosti za invalidne osebe, ki vključuje dostopnost do javnih prostorov, parkirišč, turističnih znamenitosti, s poudarki na morebitnih omejitvah ali težava, s katerimi se invalidne osebe lahko soočajo pri obisku Štanjela.

Z navedenim želimo izpostaviti pomen vključujočega okolja za invalidne osebe in zagotavljanja enakih priložnosti za vse obiskovalce.

Podrobne informacije so dostopne na spletni strani: Štanjel, biser Krasa - Brez ovir.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se
Rezervirajte
doživetje