Prireditve
Galerija Lojzeta Spacala, 
5. - 25. maj 2022

Razstava prejemnikov Nagrade Maks Fabiani

Razstava prejemnikov Nagrade Maks Fabiani, ki jo vsako drugo leto podeljujejo na področju urbanističnega, regionalnega in prostorskega načrtovanja.

Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije, Ustanova Maks Fabiani in Občina Komen, v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo ter Ministrstvom za okolje in prostor RS že od l. 2005 podeljujejo vsako drugo leto Nagrado Maks Fabiani za izjemna dela na področju urbanističnega, regionalnega in prostorskega načrtovanja. 

Na razpis so prispela dela, ki segajo na zelo različna področja prostorskega načrtovanja in predstavljajo primere metodoloških, raziskovalnih in publicističnih projektov, strategij, pa tudi urbanistično-oblikovalskih in celo izvedbenih projektov. Tako nagrajeni projekt z naslovom Velika planina, velik izziv sodi med strokovne projekte. Pri delu in oblikovanju smeri razvoja, koncepta in ukrepov so bili uporabljeni kreativni, inovativni in tudi širše uporabni in prenosljivi pristopi oziroma metodologije za okolja s poudarjeno problematiko razvoja turizma v naravno ohranjenih območjih, kjer sta potrebni multidisciplinarno sodelovanje strokovnjakov s področja prostorskega planiranja, prometa, ekologije in komunikologije ter aktivno vključevanje deležnikov. Priznanje sta do bila še Strategija varstva in razvoja zelene infrastrukture v Ljubljanski urbani regiji in Priporočila za izdelavo urbanistične zasnove. Poleg tega sta bili podeljeni še dve priznanji v študentski konkurenci.

Razstava je na ogled v mansardi Galerije Lojzeta Spacala. Ogled razstave je vkjučen v ceno ogleda Galerije Lojzeta Spacala. Razstavo si lahko ogledate do 25. maja 2022, vsak dan med 10. in 18. uro.

Ostale prireditve

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se